Gillestugan blev orientaliskt TV-rum

Gillestugangillestugan 5Vi bor i ett typiskt 60-tals hus och precis som i många andra hus från den tiden finns en gillestuga i källaren.

Jag har alltid varit svag för orientaliska prylar och har samlat på mig en del under årens lopp när jag gjort både jobbresor och privata resor till Asien. När vi gjorde iordning den gamla gillstugan för några år sedan passade jag på att samla dessa prylar på ett ställe och skapa ett mysigt orientaliskt TV-rum.

före renoveringSåhär såg det ut innan vi renoverade. Vi tog bort träpanelen på väggarna och jämnade till betongväggarna som fanns under panelen. Telgelväggen runt öppna spisen putsades jämn och vi la in en stenskiva på bänkytan till höger öppna spisen. Vi la in värmegolv i hela rummet för att få en skönare och jämnare temperatur eftersom det var ganska kallt på nedervåningen förut. Istället för gulaktig plastmatta blev det mörkbetsat ekparkett.

Annonser

2 thoughts on “Gillestugan blev orientaliskt TV-rum

  1. Jättesnyggt! Håller på och försöker att piffa till vårt vardagsrum också med orientalisk feeling. Vart har du hittat de lamporna du har i taket?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s